Nieuwsbrief september en oktober 2016


Beste ouders,

September en oktober zijn voorbij! Wat vliegt de tijd!

Dit schooljaar zijn we in de lagere afdeling gestart met een nieuw rapporteringssysteem ‘Questi’.
Daardoor krijgen de leerlingen pas op vrijdag 28 oktober voor de eerste keer dit schooljaar een maandrapport mee naar huis.  Daarom ook worden de individuele oudercontacten voor 1ste, 2de en 3de graad lager (die deze week waren gepland) verplaatst naar dinsdagavond 15 november 2016.  Hiervoor volgt nog een uitnodiging!

Omdat de veertiendaagse zwemlessen deel uitmaken van het lessenpakket vragen we om een briefje mee te geven naar school indien jullie kind niet kan of mag zwemmen (Dit mag een briefje van de ouders of een doktersbriefje zijn).
Dat betekent dat alle kinderen zonder geldig briefje vanaf nu deelnemen aan de zwemles!

Van maandag 26 september tot vrijdag 30 september gingen de leerlingen van de 3de graad op bosklassen naar Spa. Het was er heel leuk!  We genoten van een prachtige nazomerweek!

Sinds begin september zijn we gestart met een ‘taaltrein’ in het kleuter (juf Saskia) en in het lager (juf Fem).  Elke dag worden  de anderstalige kinderen in een ‘taalbad’ ondergedompeld.  Op die manier voelen ze zich wat beter thuis op onze school!

Elke dinsdag organiseren we een keuzenamiddag voor alle kinderen van de 1ste graad.  De leerlingen kunnen die namiddag zelf activiteiten kiezen.  Daarnaast wordt er tijd vrijgemaakt voor zorgmomentjes voor lezen, rekenen, schrijven,… (onder begeleiding van de klasleerkracht).

Op de pedagogische werkdag van vrijdag 14 oktober werden we op sleeptouw genomen door twee coaches van het CEGO (Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs) uit Leuven.
We willen de binnenklasdifferentiatie optimaliseren om de betrokkenheid en het welbevinden van onze kinderen te verhogen.
Differentiatie heeft namelijk alles te maken met de kern van ons onderwijs: ‘kinderen ontwikkelen zich maximaal’.
Dit gebeurt enerzijds door de klasgroep als stimulator en motivator te gebruiken en anderzijds door kinderen aan te spreken op hun individuele mogelijkheden.  Zo leren ze hun eigen talenten en sterktes kennen.  Talentonderwijs bouwt voort en versterkt wat een kind al kan (Ludo Heylen 2013).

Tenslotte nog dit:
Hartelijk dank voor jullie talrijke aanwezigheid op de BBQ van 24 september en op de bingoavond van 21 oktober.  Met de opbrengst van deze activiteiten kunnen we enkele kleuterfietsjes aankopen en wordt de ontspanningsruimte voor de leerlingen van het lager verder ingericht.

Tom Doise – Directie VBS Duinen Bredene

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.