Info van “de vrienden van de school” de ouderwerking op VBS Duinen


Beste ouder(s), grootouder(s) , sympathisant(en),

Via deze weg willen we jullie nog eens “de vrienden van de school“ voorstellen en ook het belang van onze werking voor de kinderen.

We zijn een aantal ouders die zich volledig vrijwillig engageren om , in samenspraak met de school, zo goed als mogelijk, in de noden van elke leerling te voorzien.

In de eerste plaats doen we dat via een aantal bijeenkomsten, waarop ook meestal de directeur aanwezig is. Tijdens die vergaderingen polst de directeur regelmatig naar de input van de vrienden van de school. In dat opzicht fungeren wij dus als adviesorgaan. Dit wil ook zeggen dat we, indien nodig, bestaande of nieuwe problemen bij de directeur aankaarten zodat die opgelost kunnen worden. Open dialoog tussen ouders en directeur vinden wij immers heel belangrijk.

Een tweede belangrijk punt is financiële steun verlenen aan de school. Als vrienden van de school zijn we dan ook ontzettend trots op het feit dat we de voorbije jaren een bijdrage hebben geleverd om oa. volgende projecten te realiseren: aankoop van speeltoestellen, bosklassen, Westouterklassen, Kerstmarkt, Sinterklaasfeest , digitale borden in de klassen en nog zoveel meer. Ook op het grootouderfeest of bij het herschilderen van de speeltoestellen steken we de handen uit de mouwen. Stuk voor stuk projecten waarvan we zeker zijn dat die onze kinderen ten goede komen.

Om het bestaan van bovenvermelde projecten te kunnen blijven garanderen, organiseren we gedurende het ganse jaar een aantal activiteiten, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar de school gaat, ( dit gebeurt altijd in samenspraak met de school). Zo hebben wij dit jaar 4 activiteiten gepland. Om deze te kunnen realiseren, zijn wij dringend op zoek naar ouders die zich graag bij ons zouden aansluiten.

Hierbij doen we dan ook een warme – doch dringende oproep – naar jullie actieve medewerking om deze activiteiten verder te kunnen zetten, want zonder jullie hulp zal een groot aantal van deze activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden!

Je hoeft echt niet aan alle activiteiten mee te werken, maar je kunt kiezen voor een activiteit die jou het beste ligt.

Geïnteresseerd of meer info? Gelieve uw naam en email-adres op te geven (directeur@vbsduinen.be of brunodeblock0922@gmail.com )

De volgende vergadering vindt plaats op 2 oktober 2018 om 20.00 uur in het computerlokaal op school.

Wij hopen jullie dan te mogen verwelkomen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.