Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens…


Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens

Beste ouder(s),

Onze school, een vernieuwende school

Al vele jaren werken we in VBS Duinen Bredene aan een duidelijk en helder onderwijsbeleid. We hebben daarbij steeds het welbevinden en de betrokkenheid van onze leerlingen voor ogen, net zoals hun motivatie en het verhogen van hun leerprestaties. Omdat we ten volle beseffen dat ons onderwijs in de 21e eeuw meer dan ooit moet tegemoetkomen aan een veranderende maatschappij (op technologisch, economisch, klimatologisch, … vlak) en de daarbij nieuwe noden van mens en samenleving, vinden wij het belangrijk om als school goed te weten waar we naartoe willen en wat goed onderwijs dan betekent. In onze school willen we onderwijs organiseren dat jonge mensen nog meer kan helpen om de sleutelcompetenties te verwerven die hen in staat stellen om een beter, gelukkig, vervuld leven te leiden.

Unit CEGO innovatie

Hierbij laten we ons graag ondersteunen door de Unit CEGO Innovatie, verbonden aan de KU Leuven. Dit zijn ervaren praktijkmensen die ons team reeds intensief hebben gecoacht en die weten wat werkt en wat niet. Alle veranderingen die we samen met hen doorvoeren zijn vanuit wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. Dat biedt zekerheid naar een nieuw degelijk schoolconcept met kwalitatief goed onderwijs.

We gaan dus vooral op zoek naar wat onze school nodig heeft. Het is een beetje zoals een huis (ver)bouwen. Vanuit de stevige fundamenten die er reeds zijn, denken we samen over hoe we onze schoolwerking in de toekomst kunnen verfijnen, verbeteren. We ontwerpen vanuit jullie ideeën een ruwbouw die we dan later verder afwerken en inrichten. We informeren jullie regelmatig over elke stap die we met het team gezet hebben en nog zullen zetten.

 

De droomschool? Ook jouw stem hebben we nodig!

Concreet wil dit zeggen dat we willen nadenken over de toekomst van onze school. Maar dat willen we niet alleen doen! We vinden jullie ideeën en suggesties belangrijk en horen graag jullie mening. Daartoe organiseren we een rondetafelconferentie met geïnteresseerde ouders, het team van de school, het schoolbestuur en andere partners. Met alle ideeën gaat het team dan aan de slag en verfijnen we verder onze schoolwerking.

 

Geïnteresseerd om te helpen nadenken over de toekomst van onze school?

We nodigen jullie graag uit op de Rondetafelconferentie van dinsdagavond 26 februari 2019 om 19.00 uur in zaal Cruysduyne. Laten jullie ons even weten of jullie erbij kunnen zijn? Jullie kunnen jullie aanwezigheid bevestigen op (directeur@vbsduinen.be) of telefonisch (0472/339825) voor vrijdag 22 februari 2019. Wij hopen op jullie talrijke aanwezigheid!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.